ZZS aicina pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti piešķirt 200 eiro vienreizēju pabalstu cenu pieauguma kompensēšanai

Atsaucoties Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) aicinājumam, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti sagatavojuši priekšlikumus grozījumiem Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā, lai pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti piešķirtu vienreizēju pabalstu 200 eiro apmērā energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma ietekmes mazināšanai.

„Pēdējo mēnešu laikā siltumapgādes un elektrības cenas ir strauji kāpušas, kas ietekmē komunālo maksājumu rēķinus, kā arī sekmē pārtikas, transporta un citu pakalpojumu cenu kāpumu. Pieaugot inflācijai, senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti dzīves līmenis pasliktinās un esošie sociālie maksājumi nespēj to novērst," uzsver ZZS Saeimas frakcijas deputāts Viktors Valainis.

ZZS piedāvā noteikt, ka vienreizējs pabalsts 200 eiro apmērā tiek piešķirts Latvijā dzīvojošai personai, kura laikposmā no šā gada 1.janvāra līdz 30.aprīlim ir vecuma, invaliditātes vai apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmēja, kā arī bērna ar invaliditāti kopšanas pabalsta saņēmēja vai pabalsta personām ar invaliditāti, kurām nepieciešama kopšana, saņēmēja.

ZZS aicina sagatavoto likumprojektu iekļaut tuvākās Saeimas sēdes darba kārtībā.

LPF paudusi pamatotu satraukumu par neapskaužamo un skaudro situāciju valsts vecuma un invaliditātes pensiju, kā arī par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēju dzīves apstākļiem laikā, kad krasi palielinās pārtikas cenas maizes izstrādājumiem, piena un graudu produktiem, dārzeņiem un augļiem, kad vai ik dienu pieaug cenas pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem.

LPF atsaucas uz Satversmē noteikto, ka ikvienam ir tiesības uz sociālo nodrošinājumu, aicinot no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem izmaksāt vienreizēju pabalstu senioriem cilvēkiem ar invaliditāti.

Mierpilnas un ģimeniskas Lieldienas!
Armands Krauze: Ostu likuma grozījumi ir bīstami –...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.lzs.lv/

LZS © 1990-2021

Spied Enter